Best friends.

 
 

Hello

Mina två underbara ungar klädda för fest hos Thor. Och pumpamonstret som mötte oss på trappen när vi kom till Drakdals! Alex hade såklart fixat en kanonfest och det kommer lite fler bilder och text om det i morgon. :)


Festligt!

 
Ungarna är redo för halloweenfest hos Drakdals!  Taggade som få! Nelli bestämde att hon skulle vara prinsessa idag och hemsk häxa i morgon på dagis och på lilla halloweenfesten här hemma. Elliot byter ALDRIG bort spindelmannen mot nått. ;)

Superhjältar!

 
I morse hade jag två superhjältar av olika slag i köket. Fröken Lejonhjärta i rödrandig kape och Kung Fu Panda i grönrandig. ;) Very dangerous i must say... 

Halloween

 

Idag har vi dekorerat lite mera. Pumporna är Nellis val. Glitter. ;) Sen har vi provmålat med våran ansiktsfärg som vi ska ha till halloweenutstryrslarna! Nelli ville ha ett hjärta! Ett hjärta som var rosa innuti och blå utanpå. Hon blev nöjd över detta. :) <3 Mitt älskade Hjärta.
 
 

Zzz

 
04.30. piip! Älskar vintertid.

Kom an, kom an pirater!

 
Mina ungar leker ofta pirater tillsammans. Och lika denna gång. När jag öppnade dörren hade dom packat FULLT i båtens lastutrymme.. Medan dom seglade för fulla muggar i överslafen!
Stolta och nöjda som få. <3
Jag sa snällt "ÅH VA FINT! Åh... såå... mycket saker.. i lastutrymmet....
Barnen nöjda: JA VI HAR PACKAT MAMMA!! BRA VA?
"Ehh. jaa!.. Fint...!"
Jag blundade och gick ut och sa tyst för mig själv "Bra tills ni måste städa". ;) 
 
 
 
 

Bio

Idag var Elliot med sin bästis Wille på bio! Ja, som ni ser under så var ju  morsorna med också! ;) Så snygga vi är i brillorna! :D Det var iallafall jättekul och mysigt, fast 3D-glasögonen funkade inte helt som dom skulle så vi fick med oss biobiljetter på vägen ut och fick med dom ett nytt gratis biobesök. Så det var ju ändå en schysst deal. :)
 
 
 

Lalaloopsy!

Kolla in dessa supersöta trasdockor från Lalaloopsy! Dom är ju helt bedårande! Jag gillar den här ovan bäst där håret står åt alla håll. Jag tror att min Fralla skulle bli överlycklig över en sån här fin docka. 
Just nu kan man tälva inne hos fina Sandra (Ett liv vid havet) om en Lalaloopsy! :D Jag är givetvis med och tävlar och håller alla tummar att vi vinner. Om vi inte vinner får vi vända oss till tomten istället.. ;D
 

Hej tomtegubben i spindelnätet!

 
Elliot och jag längtade lite efter julen idag. Vi lyssnade på julmusik, åt pepparkakor och gjorde julgran, klappar och tomte i lera! Jag tycker att hans gran blev en riktig fullträff. :D Men först ska vi igenom halloween så för att inte förta den högtiden det egentligen är så pyntade vi lite med spindelnät och spindlar o grejer.. ;)
 
 

Baddags!

 

Lördagsgympa

Ursäkta rörelseoskärpan men ongan ville int stå still! Det var ju gympa trots allt! Bra start på en lördag! ❤️

Kan jag få ett leende?

Här om dagen var jag med Marie nere på stan en sväng och i vanlig ordning så finns det tiggare i olika hörn. Nån spelar dragspel och nån sitter med skakande ben. Man hör ju tyvärr väldigt ofta om organiserade ligor som åker runt och tigger, utnyttjar barn osv, så jag har aldrig gett pengar till dessa folk på gatan. Men så gick vi förbi denna man i kanske 40-50 årsåldern. (svårt att säga ålder). Han satt på en tidning lutad mot ett skyltfönster med mössan framför sig. Jag gör som jag brukar, vilket är ingenting. Men av nån anledning så tittade jag till mot honom (vilket jag annars försöker undvika) och ser hur hela han ler. Jag fortsätter att gå och precis när jag är jämte honom så kollar jag till igen, och han är snabb, med världens leende och säger: "Kan jag inte få ett leende av dig!?". Och vad gör man inte? Klart han fick ett leende och hela han log om möjligt ännu mer. HELT otippat, men så härligt. Och ärligt! Jag ville verkligen stanna upp, men tänkte att det var bäst att bara fortsätta gå förbi, om än med ett stort leende på mig också nu. Nu är det min tur! Pay it forward.. <3
 
 

Längtan

 
 
Längtar ni inte lite också efter julen? :D I do!! <3

En mysig dag helt enkelt.

 
Idag på eftermiddan har jag myst lite med den här ongen, Lo-Viva. Även med brorsorna hennes. Och ja även hennes knasiga mamma! ;) Men det är ju inte mammorna som räknas utan barnen som alltid.. ;) Vi var inne och degade och sen var vi ute i kyliga men härliga hösten en sväng innan vi gick in  och jag blev bjuden på god fisk! Sen när barnen skulle sova åkte jag och hämtade upp bästa Alexandra så åkte vi en sväng till stallet och myste där. Så en dag av mys har det vart. <3
 

Min soffa!

Här sitter vi och myser i MIN soffa. Jag vet att det för folk utanför kan verka tjatigt om min soffa. Men det finns stora anlednigar till varför jag återkommer till MIN soffa. Och att ha denna underbara vän i MIN soffa.
 
Först för precis ett år sedan så lånade hon ut sitt hem och sin soffa till oss. Utan att tveka. Den dagen jag lämnade helvetet.
 
 
 
 
 
Men själva förklaringen om MIN soffa kan man läsa HÄR i min andra blogg. Och även detta inlägget HÄR.
 
Det handlade om ett konkret mål. Någting jag kunde ta på, nånting riktigt. Nånting som inte var så ogreppbart som allting annat för ett år sen. Där fann jag tröst i en soffa.
 
 

Tjuvkik

Här får ni en bild från Instagram som ett litet tjuvkik på vad jag gjort idag. Den här supervackra hästen är en P.R.E som heter Letargo X. Helt otrolig utstrålning! Jag är ingen skimmel-fan, men den här skulle lätt kunna bo i mitt stall! :D

Kontraster

September 2013
 
Oktober 2013

Distansförhållande

Massa kärlek till dessa vackra systrar! Saknar Mia min Mia och har svårt att acceptera vårat långdistansförhållande.. Vill helst ha dig på max en armlängds avstånd ❤️❤️
 
Och finn ett fett fint fel i bilden! 😉
 

Diabetes vs hallucinationer

Som ni vet så har jag ju diabetes typ 1 enligt blodprov men allt tyder på att jag har LADA som alltså också kallas typ1,5. Man har typ 1 men har drag av både typ 1 och 2 och därför klarar jag mig än så länge helt utan någon form av medicin eller insulin när jag gått ner 20 kg och äter enligt LCHF. Mina värden är kanon och mina läkare säger att det inte borde vara möjligt men nu är det ju det.
 
Diabetes som i övrigt ger symptom som:
  • behöver kissa ofta och mycket
  • blir väldigt törstig
  • är ovanligt trött
  • mår illa
  • har ont i magen
  • luktar aceton ur munnen
  • ser suddigt
  • snabbt går ner i vikt.
Och så vitt jag vet så förekommer inga symptom som hallucinationer eller vaneföreställningar. Så att ens komma på att skylla på det är ju helt absurbt. För var dag, för varje ny lögn så tappar jag mer och mer repsekt, om det ens fanns någon respekt kvar att ta av. Skrattretande.

Du och jag <3

Älskade busfrö! Det är du och jag mot världen. <3
 

Höstig Fralla

<3

Badhuset

 
Jag är så facinerad över båda mina barn. Men speciellt Elliot. Båda har väl tidigare haft stor respekt för vatten. Och speciellt Elliot har varit livrädd, och hängt runt halsen på en. Till mitt förtret då jag själv alltid varit rädd för vatten och fortfarande är. Jag vill inte att  nån av mina barn ska ha den rädlsa för vatten som jag har, jag har missat så mycket i och med det.
Så därför är jag så glad över att vi nu för tiden kan bada och busa och ha en underbar tid i badhuset! Båda gillar det enormt och Elliot är mer under än ovan vatten! Han hoppar och dyker och simmar under vattnet! Så härligt att se! Värmer så i mammahjärtat. <3

Jag är.

 
 
 
 
Det går helt klart bra för mig.
Jag andas, jag lever, jag frodas.
Jag älskar och älskas.
Jag vandrar, jag står, jag stannar, jag går.
Jag gråter, jag ler, jag skrattar och ser.
Jag är.
 
Det går helt klart bra för mig.
Jag vill, jag kan och jag får.
Jag ger och jag tar.
Jag känner, jag lyckas, jag vinner. 
Jag tänker, jag minns och jag finns.
Jag är.
 
Av: Johanna Kyller

Jag går nu.

 
Du står kvar där du står. Ja, jag är starkare än du. Jag går nu.

Känslor

Att inte haft sina egna känslor innan gör mig överväldigad. Jag har så mycket känslor och jag vill så gärna förmedla dom! Jag tänker inte slösa bort tio år till av mitt liv känslolös. Känslor är så vackert. Hemskt jobbigt, men helt underbart. <3
 
 
 
 
 

Treat me like a princess

Eftersom det är lite årsfirande här hos mig så kommer det bli en del snack om psykisk misshandel och mig då och mig nu.

Jag tänkte skriva om en sak jag upptäckte för ett tag sen. Min vän Tjejmorsan Ewa la upp en bild, nånting i stil med den bilden här under. Och menade att hon ville hitta den där mannen som skulle behandla henne som en prinsessa. Jag hakade på och menade att vem vill INTE bli behandlad som en prinsessa?!
Vi fick flera tjejer som "gick emot" och tyckte att det nog skulle bli FÖR mycket om man skulle bli uppassad som en prinsessa hela tiden.  Vi snackade fram och tillbaka en stund innan det bara kom till mig. Vi duskuterade helt i onödan. ALLA tjejer i diskussionen ville SAMMA sak, bara det att för MIG och för Ewa var det som att bli behandlad som en prinsessa, då vi båda varit med om psykisk nedbrytning. Vad vi två menade med att bli behandlad som en prinsessa var det som var NORMALT för dom andra tjejerna. Vi vill ju ha kärlek, omtanke, respekt, precis som dom andra tjejerna, och för dom andra var ju det en helt normal grej. Ganska tydligt blev det, hur det verkligen påverkar, på alla plan.
 
 
 
 
 
 
 
 

Skydda mig.

För nästan precis ett år sen bestämde jag mig för att bli fri. Fast det där var inte riktigt sant, för för ett år sen så var inte min tanke att bli fri. Min tanke och min vilja, var rätt obefintliga. Min kärlek till barnen, definitivt inte obefintlig. Det var ju med barnen i baktanken jag sökte hjälp på kvinnocentrum. Det var med BARA barnen i baktanken. Mig själv var ju inte mycket att hjälpa. Men barnen hade lidit nog. Dom skulle bort från den hemska situationen dom befann sig i. Det stället dom kallade hem, var inget hem. Det var en otrygg, kall håla.
 
Efter att jag tillsammans med Kvinnocentrum och Soc bestämt hur vi skulle göra, hur och när jag skulle lämna, så var det kaos i huvudet.
Jag velade så mycket, var så normaliserad i tänket. "Det är inte så farligt, gör jag rätt, han är ju snäll ibland (vad är snäll i mina ögon? Inte desamma som i andras)"
 
Kvällen innan vi skulle lämna så sa mitt barn tre ord till mig, som fick mig att inse att det var rätt beslut utan tvekan. "Skydda mig, mamma.." När ens barn säger så till en och håller fast en stenhårt, så finns det INGA andra alternativ. All min tvekan försvann i just denna sekund.

Prins Elliot

 
Min busiga unge har krönts till Prins, av Drottning Isadora, efter att på ett godkänt sätt genomgått Prinsesskolan. Stoltare Prins får ni leta efter. <3  (busigare också)
 
 
 

Höst

 
Nu har iallafall hösten kommit. :)
 

Bingolotto suger.

 
 
Bingolotto suger, fast det gör inte dessa vänner! Jag är så glad att jag har er! <3 <3
Vi kom, vi såg (bingolotto), vi segrade (inte i spel men i kärlek)! Veni, Vidi, Vici! ;D

Nu är det dags att sova. I morgon får ni hålla tummarna för mig.
 
Peace and love! <3

Gör mig hel igen

 
 
 <3
 
 
 
 
Jag ser hur de är, jag är inte blind
Jag är bakom din dörr, kommer ingen in
Tänk på allt du haft och allt som du gett upp
Alla drömmar som du drömt alla minnen som du glömt
 
Och ge dig själv tid att ta igen
En sak i taget allt det andra tar vi sen
Dina gröna ängar kommer aldrig mer igen
Om du inte letar, inte letar,
Kommer du aldrig finna de som gör dig hel igen
 
Allt du sa blev sant
Nu är ingen här
Men du vet det finns, en helt annan värld
Tänk att bitterheten, den gör dig blind
Så res dig upp för du förlorar ingenting
 
Och ge dig själv tid att ta igen
En sak i taget allt det andra tar vi sen
Dina gröna ängar kommer aldrig mer igen
Om du inte letar, inte letar,
Kommer du aldrig finna de som gör dig hel igen
Jag vet det är mörkt, jag har varit där
Där det känns som inget, finns att leva för
Men jag tog mig upp och det känns bättre nu
Ingen kan såra dig, det bestämmer bara du
 
Så ge dig själv tid att ta igen
En sak i taget allt det andra tar vi sen
Dina gröna ängar kommer aldrig mer igen
Om du inte letar, inte letar,
Kommer du aldrig finna de som gör dig hel igen
 

Vänner och hjältar

 
Igår kväll var jag hembjuden till den vackra vännen jag är med på bilden ovan. Det var lite födelsedagspartaj för hennes man. Vi hade det så roligt och skrattade en massa! Mest åt Marie som lyckades "tappa bort" sin mobil fler än EN gång. Kan hända att jag hade lite med försvinnandet att göra men det är sånt man får räkna med ;) Det var så härligt att träffas och jag är så full av kärlek efter gårdagen, så vi kör en repris ikväll! Ingen födelsedagsfest men väl lite Bingospel och tedrickning tänke jag! ;) Än är helgen inte över! <3

Viggo

 
Jag var och hälsade på (och fotade) barnens minikusin Viggo idag! Vi fikade lite, och så fotade vi lite. Ja såklart vi mös lite också! :) Viggo var så kul att fota för han har ju miljoner olika ansiktsuttryck den här killen! Så go och söt! <3 Bra jobbat mamman och pappan!

Solstråle

 
Vi gillar våran kompis Solis! En sån charmig liten knutte och barnen älskar honom. <3

Jag har aldrig glömt.

 
Kanske hade jag inget val.
Bara viljan att finnas kvar.

Vacker.

 
Min unge är en vacker unge. Vacker i själen. Så omtänksam. <3

Härlig höst

 
Vi spenderade våran eftermiddag på Björnön i strålande sol idag! Så härligt! I morgon är barnen hemma från dagis men då har vi lite andra spännande planer! :)
 

Myspys!

 
Jag har ju fått flera förfrågningar vart dessa fina mössor kommer ifrån, och jag VET att det finns fler än bara jag (och  mina barn) som är mössfreak! ;) Mössorna sys av min väninna och man kan kolla mer på hennes fina skapelser HÄR! Vi har lite hemlisar på gång och kanske kommer just NI få chansen att bli ägare till en MysPysare! ;) Håll ögonen öppna här i min blogg så kommer det komma mer info a long the way... ;D
 
 

Utanför din dörr

 
Hur mycket jag än försöker så få jag inse att även jag är nerkörd i dessa. Dom bara kommer med nya kanonlåtar hela tiden. Så hårda, fast ändå så mjuka. Så djupa. Och så svenska! :D

Fab Mamas del 4

Då var det äntligen dags för kvällen!
 
 
Här har vi Sojka, Teres och mig! MIngel!
 
Teres och jag! Foto: Photopeformance
 
Sisters in crime! Jenny och Mia! Så fina människor. Massa kärlek till er! <3 Foto: Photopeformance
 
 Älskade Fnulan och jag! <3
 
 
Till bords! Foto: Photopeformance
 
Förrätt: Pilgrimsmussla
 
 

Här är en bild på fyra läckerbitar! Mira Tokmorsan, Therese McDonald, Meekatt och Fnulan! Det var McDonald som skulle stå för underhållningen och jag har ju (såkalrt) läst hennes blogg innan, men det kunde inte ha förberett mig på vad som skulle komma ur henne! Jag har nog aldrig skrattat så tidigare i mitt liv. Från första sekunden så bara ramlar det ut en massa roligheter (tokigheter!). En efter den andra och det bara ekade av skratt i hela salen! DET kan man kalla underhållning! SÅ häftig! <3 Jag tror vi var en rätt rolig publik också, läs HÄR.
 
 
 
 
Sedan övergick vi till underhållning av Götz Kalas som började med att bjuda på ett roligt musikquiz! Som vi så  orättvist INTE vann trots vårat fina försök till att köpa till oss vinsten.... ;D
 
Vi fortsatte med danstävling till detta och vinnaren är på filmen, undrar om någon filmade när vi alla dansade?? Hade vart lite kul att se! ;D <3
 
 
 
 
Sen fortsatte kvällen med dans o dans och åter dans. :) Och det slutade väl ungefär som här under;
Ont om skor, men gott om kärlek! <3 <3 
 
 
 
Det var ett helt underbart dygn i vackra HÄLLSNÄS . Dygnet var fyllt av så mycket kärlek. Nya och gamla ansikten. Fina, fina människor. Omtänksamma, kärleksfulla, härliga människor! 

Dagarna efter detta dygn har varit fyllt av skratt (efter att ha läst alla andras inlägg), kärlek, saknad. 
Mia, min Mia, du fattas mig. <3

Fab Mamas del 3

Sen hade vi fått instruktioner på att ha med oss en liten spegel i väskan och blev nu i vägskickade upp på övervåningen för att "Pimp My V." ... När vi kom in i rummet såg vi ut ungefär så här:
Fotot lånat av Sojka.
 
Skräckblandad förtjusning!! För vi mötteas av detta:
Dessa tjejer är helt från vettet, men det är nog därför man älskar dom! Tokmorsan o Meekat. "Nu ska vi pimpa våra vaginor. Ner med byxorna och fram med spegeln....".. 
 
Dock var detta (som tur var???) bara en undanmanöver och vi hade blivit upplurade på öevrvåningen för att Fnulan på nedervåningen kunde förbereda för våran riktiga uppgift som var "PIMP MY VÄSKA"!
 
PANDURO hade sponsrat med massa pysselgrejer så att vi kunde göra oss egna väskor!
 
Hamnade bredvid Madame Rosa, HannaOfSweden! Rolig tjej!
 
LIPTON bjöd på fika! Söta små cupcakes och deras nya tesorter! Så mumsigt! :D
 
Fru Skoog tog för sig ;D
 
 
 
Sen var det dags att återhämta sig och framförallt förbereda sig för kvällen...!
 

Fab Mamas del 2

Under lunchen föreläste Stenaline om hur en parfym är uppbyggd och sen berättade dom lite om vårens trender inom parfymeri.
APS föreläste om vad skönhet är, och pratade om olika pastikoperationer och resultat av dessa.
 
Sen öppnade mässan med flera helroliga företag som man kunde fynda rejält hos. Bland annat så stod även Stenaline där på mässan med flera fina parymer och blingbling.
 
Sen hade vi FliZa (som jag skrivit ett tidigare inlägg om) som jag vann tre mössor av:
 
Sen stod ju även Tupperware där och som jag skrev i ett tidigare INLÄGG så fick man chansen att prova och sedan skriva om en av deras saker i bloggen. (Y):
 
Sen hade vi även SInne och Smak som stod där med sina Castus Frukstänger, och där fick man med sig en stor goodiebag full med massa frukstänger!
 
 
Till höger på bilden nere står jag vid MeandI och lyckades få med mig detta fina plagg hem i väskan! :D Till vänster är det shoppande och spanande morsor.
 
Här under står underbara MEEKATT och sniffar i sig lite pääärfjuuuum!
 
Även dessa företag stod på mässan:

Möss-vinst!

 
Jag lyckades ju vinna en massa bra saker på Fab Mamas och den här mössvinsten är ju en av dom! En mössa var perfekt till Frallan och en perfekt til mig själv! Jag har svårt för mössa men tänker absolut ge den här en chans i vinter! Sen var det en supersöt bebismössa med flugsvampar som minikusinen Viggo ska få. Kanske vi kan få en bild med mössan på, på fredag! :) Mössorna kommer från fliZa, och det finns en massa härliga mössor o kläder i alla regnbågens färger!! Gå in och kika! --->
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0