Ett steg på vägen.

 
Det var andra gången på ett år som jag åkte den här vägen idag. Trots att vi besöker det stället den leder till väldigt ofta, så åker jag ALLTID den andra vägen. Medvetet eller omedvetet.
Första gången jag åkte där var av misstag. Jag tror att det var min mamma som körde bilen då, annars tror jag mitt underedvetna hade tagit den längre omvägen. Vi satt och pratade och jag reflekterade inte över vilken väg hon körde. Inte förns precis här, där bilden är tagen. På en millisekund small det liksom till över bröstet och den där tryckande, oroande, skrämmande känslan satt som en jätte rakt över mig. Jag hann till och med tänka: "Vad händer nu?", mitt omedvetna hade tagit mig med storm för jag förstod inte först vad som hände. Sen såg jag trädet, och tårarna började rinna.
Där stod det. Det trädet som hade fått mig att tänka "OM".
Hur kan det omedvetna vara så himla medvetet?

Mitt omedvetna har valt andra vägar för mig, för jag har aldrig tänkt på ATT jag inte åker den här vägen eller VARFÖR jag inte åker den. Min hjärna och mitt hjärta kör mig dit jag ska, omedvetet, på omvägar.
 
Idag hade jag chansen tre gånger att välja en annan väg. Först tänkte jag att jag kunde svänga vid nästa. Och när nästa kom så tänkte jag att det nog var lättare att ta en andra vägen. Sen nånstans efter det så bestämde jag mig för att utmana mitt medvetna. Jag kände mig stark och modig, nära på kaxig. "Det här fixar jag!"
Jag svängde och körde. Fortsatte på vägen som skulle ta mig till platsen. Jag kände mig fortfarande stark. Inga bekymmer! Sen... precis innan bilden ovan är tagen. Så säger det pang. Det trycker i bröstet och tårarna bränner bakom ögonlocken. Jag ser trädet, och kör förbi. Lika förundrad även den här gången över vad som egentligen hände.
 
Omedvetet eller medvetet.
 
Nästa gång jag kör förbi, för nu kommer det bli en nästa gång, för nu vet jag vad som kommer hända, då kommer jag vara så förberedd som jag kan. Jag är medveten. Jag är medveten om mitt omedvetna. 
Jag vill tro, att jag nån gång i framtiden kommer ta mig förbi där utan större funderingar.
 
Men känslan, och minnet sitter fastetsat i trädet för alltid. Det kommer aldrig att ändras.
 

Äggröra o bacon.

 
Äggröra med ost, bacon, gurka, avocado och lilte keso.

Tisdag

Jag gjorde Björnön idag igen. Utan skavsår och utan skitsnack, men MED djävulsbackarna såklart. 
5,32 km på 45,07 min. En liten förbättring sen i söndags ;) Men vi tar den tiden sen Linnea, MED skitsnack! ;)

Frukost

Ekologisk naturell yoghurt (4/100), jordgubbar och kokosflarn. Namnam! :D
 Nu är jag redo för dagen!
 
 

BINGO!

 
Jag och fina Marie var på bilbingo ikväll! Det gick ungefär så här bra för mig... Nära skjuter INGEN hare! Marie däremot vann, men bara på en rad så det blev "bara" 200:-. Men betydligt bättre än ingenting! :D
 
På vägen hem var det en riktigt fin himmel. Synd att det inte blev en bättre bild.
 
 
 

Brum brum!

 

Slut på sommarfusk!

 
Nu har det vart lite sommarfusk ett tag men nu får det vara slut på det. Ikväll var jag och Linnea ute på en PW när det hade svalnat från 30 grader till 24. 
5,39 km på 54.24. Vi snackade mycket skit och Linnea fick skavsår och Björnön där vi gick har hevetesbackar.. ;) Så med det i bakhuvudet så var det ändå en ok tid ;D 
 
Den här under börjar jag med i morgon! Heja!
 

Brum brum!

 
 
 
Idag har jag varit i Enköping och kört folkrace, kan du tänka dig! Det var rysligt kul, men ack så varmt en dag som var så tropiskt het som denna. Och damm till förbannelse. Men kul var det! :D 
Här ovan är jag i min fina utstyrsel. Gissa om det var svalt i den..? 

Mitt allt. <3

Finaste ungarna ever! Vad vore världen utan era bus o skratt. Vad vore världen utan er trots o lek. Vad vore världen utan alla påhitt och alla kramar. Vad vore världen utan kärlek?

Svar på kommentar

"Tack för fina ord och för att du delar med dig av dig själv men kom ihåg att det är DU som har gjort jobbet. Du är stark och modig även om det är dagar då då du känner precis det motsatta. 
Tack för att jag fått dela din resa med dig. :) /M"
 
Du är en ängel. Jag vet att jag någonstans måste vara stark och modig. Men dom dagar som jag känner precis motsatsen så är det ju du som fått reda upp det med mig. Jag hade inte velat haft någon annan bredvid mej på vägen! Jag hoppas att jag nån gång i mitt liv kan vara den hjälp du har varit för mig för någon annan.
 

Pink Ladies.

Soliga badbrudar! <3

This is how.

 
And this is how you remind me
Of what I really am

Höstjacka

 
Min nya jacka! I storlek 38! (Skitsnyggt till shortsen jag vet!) Men bye bye stl44!  
Jag hade tur att jag hade med mig Alex när jag köpte jackan för jag tänkte ta min "vanliga" storlek för annat får jag ju inte plats i.. (Tyckte jag) Men A sa snällt men bestämt åt mig att jag INTE kunde ta större än 38, och va rätt hon hade och va skönt det är! ❤ 

Samlad.

 
❤❤❤
 
 

Svenska sommaren

 
Efter jobbet idag tyckte jag att jag förtjänade lite sol och mys. Min plan var att inta det på balkongen hemma, men när jag varit hemma en stund insåg jag att saneringskillarna längre ner i trappen INTE tänkte åka och bada utan dom tänkte fortsätta väsnas o dona hela dagen.. Så då tog jag min filt och bok och åkte till Björön! Vilken tur för mig, för det var helt kalas! :D
 
 

Min historia

Det här är min historia. Den som vill får läsa den, och den som inte vill kommer att göra det.

 En gång sa någon till mig att istället för att ringa till denne så skulle jag sätta mina ord på papper för jag hade så svårt att tala om hur jag tänker och känner, men jag var väldigt duktig på att skriva. Jag tog det till mig och därför SKRIVER jag nu min historia. Som ett öppet brev.

Jag skäms inte. Jag har inget att skämmas för. Det är inte JAG som har gjort något fel.
Innan hade jag så mycket skam och skuld i min kropp, skam över mig själv, skam över vad som pågick bakom den stängda dörren, skuld över den så kallade ”perfekta” familjen, skuld över att inte våga stoppa det som var fel.

 

För några veckor sen när jag och min kontakt ”M” på kvinnocentrum pratade om hur långt jag har kommit i den här processen så pratade vi om hur jag var ALLRA första gången jag var hos henne. Hon frågade mig hur jag såg på mig då. Jag behövde inte alls tänka efter, för jag tänker på henne någon gång varje dag. Jag kollar på min vänstra sida. Hon sitter långt, långt ner i en liten bubbla. Allt är grått. Håret hänger ner över hennes ansikte. Man kan inte riktigt se något ansikte.  Hennes huvud hänger framåt, neråt. Ryggen är böjd. Ibland håller hon händerna för ögonen, och ibland håller hon händerna för öronen. Hon är där, men hon finns inte.

När ”M” frågar mig hur jag ser på mig idag så börjar jag gråta. Jag kollar på min högra sida. Jag får vända huvudet högt upp. På en piedestal, högt, högt upp. Det finns blommor och en massa färger, blå, röd och grön. Solen skiner och det är ljust. Där sitter JAG.

 

För att gå tillbaka till tjejen i bubblan, så hur hamnade hon där? Varför är hon där? Och varför finns hon inte? Svaret är enkelt, vägen dit är svår och lång. Hon har under en längre tid varit utsatt, är det enkla svaret.

Den långa och svåra vägen bevisar om utsatthet så som gjort att hennes vilja, hennes tankar och hela hon sakta, sakta raderats bort. Hon har kränkts, hotats, hånats. Hon har vilseletts i en tanke som säger att vad hon än känner, säger eller gör så är det fel. Hon har aldrig rätt. Hon har INGEN rätt.
Hon viras in i en osäkerhet och förlorar kraft och styrka. Hon börjar tvivla på sig själv och sina egna känslor.  Självkänslan är försvunnen.

 

Vi skulle prata om känslor andra gången jag var hos ”M” på kvinnocentrum. ”Kan du någon gång känna dig glad?” Svaret blev nej. ”Känner du när du är hungrig? Nej. ”Känner du någon gång lycka?” … Inte ens mina barn kunde få mig att känna lycka. Jag grät. Jag kände ingen lycka, inte ens för barnen, men jag kände en värme när det kom till barnen. En sådan stor värme. Jag älskar mina barn, över allt annat. Det var för deras skull jag var där och att inse att man inte har några egna känslor var hemskt smärtsamt. Att inse att man har satts ur balans. JAGET är borta.

Jag insåg att jag ALDRIG använde ordet JAG när det kom till mig själv. Jag varken skrev eller sa ordet JAG. Allt vad ett JAG ska vara, hade förintats, förkastats, förstörts.

 

Vore det inte för värmen hon kände från barnen och dom underbara vännerna,  och ”M” så hade den där flickan i bubblan inte orkat så mycket längre till. Varje dag drevs hon längre och längre bort från sig själv. Driven till att tro att all skam låg i hennes händer och all skuld låg på hennes axlar. Allt var hennes fel, men hon var för dum för att kunna fixa till det.

Jag ser fortfarande trädet framför mig. Trädet som fick mig att tänka ”OM”.

OM jag inte hade mina fina barn, så hade jag den dagen, kört rakt in i just det trädet.

 

Att under varje nytt möte lära mig att se saker ur MITT eget perspektiv. Vilka ursäkter jag har försökt att hitta på. Ursäkter för mig men mest för honom. Han har haft en dålig dag. Han jobbar mycket. Jag är ju dum. Barnen skriker. Bestraffningar för både mig och barnen försökte jag hitta på ursäkter för.

Hur ”M” har lett mig igenom min hemska skuld och min skam. Hon har öppnat upp mina ögon, och lärt mig att se saker ur MITT perspektiv. Det spelar ingen roll om någon haft en dålig dag, det är inte okej. Och jag är INTE dum.

 

Några ord på vägen ” Vi tänker på dig.” räcker så långt. Det får en att stanna upp och fundera; tänker dom på mig? Varför ids ens nån att lägga en tanke på mig? Är det någon som bryr sig?

Men det lyfte mig förbi den dagen, för att någon såg JAGet och lät mig få veta att dom tänkte på just mig.

 

Jag vet att många tycker jag har gått bakom ryggen. Den enda jag har gått bakom ryggen på är mig själv, och jag kommer aldrig att göra det igen..

Jag har hört några som såklart blivit tagna på sängen och förbannade på mig för att jag ska ha gått bakom ryggen på honom när jag tog hjälp av kvinnocentrum. Jag måste ha haft det som en plan för att hämnas. Hämnas för vad i sånt fall? OM man nu påstår att jag bara hittat på det här som en plan för att hämnas, när dom sedan påstår att inget av det här kan ha hänt, vad ska jag då hämnas på?

Jag har också hört ”Nej det där stämmer inte för JAG känner honom.” Men ni känner honom som son, bror, vän och kollega och jag kände honom som en partner. Det finns en anledning till att det på varje sida som handlar om det jag blivit utsatt för, står att oftast blir omgivningen förvånad över att höra vad han gjort. Utåt sett är han perfekt. Hjälpsam och trevlig men inom hemmets fyra väggar har saker varit långt ifrån trevliga.

 

Vad fick mig att vända mig till kvinnocentrum? Jag har försökt, i flera år har jag försökt att lappa ihop hålen som blivit. Jag har haft det på mitt samvete. Försökt att hålla den där perfekta bilden utåt. Jag läste ett inlägg i min gamla blogg från ett år tillbaka, och där jag är idag, kan jag så lätt se hur mycket jag försökte. Jag minns så väl den dagen jag läste om, en av dom värsta dagarna, som jag aldrig kommer att glömma. Och vad skrev jag i bloggen: ”Det har varit en underbar dag….” Jag lyckades i alla fall lura omgivningen.


Men vad fick mig nu att säga att jag behövde hjälp?

Allt blev bara värre och värre, hot och kränkningar kom UTANFÖR dörren och på internet. Mera våld mot döda ting. Men droppen kom när barnen började hamna i kläm för hans handlingar och ord. Jag vände mig till andra anonymt på internet, först för att läsa om andra, för att senare själv våga skriva. Jag skrev av mig och bad om råd. Folks reaktioner på det jag skrev gjorde mig rädd. Så rädd att jag i omgångar lämnade sidan och återgick till mitt perfekta liv. För inte var det väl SÅ farligt…? Det dröjde någon vecka igen innan jag tog mod till mig och sökte på nätet igen. Visste inte VAD jag sökte svar på, men kanske någon som upplevde det samma som jag. Och där, mitt framför näsan på mig, dök det upp en sida som jag började läsa på. Allt var så bekant på nått vis. Jag blev kallsvettig. Stängde ner sidan. Nästa dag började jag läsa igen, och ju mer jag läste, ju mer grät jag, och tillslut ramlade jag ihop i en hög. Och samma tanke dyker upp igen: Nej, det här stämmer inte. Jag överdriver. Det är inte så farligt. Försöker samla mig. Börjar läsa igen. Gråter.

Närapå varenda litet ord på den sidan beskrev mig, honom, vårat liv, våran relation. I den sekunden så var allt så kristallklart samtidigt som det aldrig varit mer suddigt.

 

Det här är inget jag någonsin kommer glömma. Jag kommer aldrig förlåta eller lägga det här bakom mig. Detta är en del av mig och det kommer det alltid vara.

Jag är idag, ett år senare en helt annan människa. Jag vet att jag får vara den jag vill vara, jag får tänka och känna precis det jag vill. Jag har rätt att tycka och säga min mening, jag har min egen vilja. 

Jag har solglasögon för att jag vill det och jag kastar kompost i vanliga soporna för att jag kan. Det är ingen som står och skrattar åt mig och mina solglasögon och talar om för mig att jag inte får ha dom. Det är ingen som blir aggressiv, hotar och förnedrar när jag kastar komposten i fel påse.  
Jag har gått från en totalt inåtvänd liten tyst grå mus, till en självsäker (mer och mer) tjej som vågar att ta för sig av livet! Jag älskar mitt jag och mitt liv!


Jag kommer med tiden att lära mig leva med detta, men aldrig glömma, aldrig förlåta. För det är oförlåtligt.

 

 

My favourite girl <3

 

Kolvetorp

 
I går åkte jag och barnen på en spontantripp till Kolvetorp! Alexandra med man o barn var där hos sina vänner och hon tyckte att vi skulle åka dit. Sagt och gjort så gjorde vi det och vi har haft det så mysigt! Vi hr ridit (inlägget innan), lekt, fotat och på kvällen åkte vi kärra till den här vackra platsen ovan och grillade hamburgare, badade och mös. Det har verkligen varit ro för själen på denna plats. För oss alla tre. Jag återkommer med lite mer bilder sen men ni får nöja er med denna så länge. ;) Vacker och lite rolig på samma gång.

Back in the saddle!

 
Snälla, hjälpsamma barn ville såklart borsta fina Mustang innan mamman skulle ut. Så duktiga och stolta! Och jag är även stolt över mig själv. Lite ringrostig givetvis men det är ju som man inte gjort annat och att man gjorde det senast igår trots att det nog är ett par år sen sist! Alla tre gångarter utan större problem, problemet just nu sitter i min träningsvärk! ;D
 
Nu måste jag leta på en kuse i min närhet som kan behöva min hjälp ;)
 
 

God natt.

 
Nu i ro, slumra in, allra kärestan min, 
låt en ängel ta din hand, 
bort till drömmarnas land, 
och låt tankarna fly, till en ny dag ska gry. 

Och en ängel du ser, när i drömmen du ler, 
som i lysande prakt, vid din säng står på vakt, 
och med kyss på din mun, 
vaggar hon dig i blund. 

Ack så skönt, slumra in, i bädden så fin, 
som blomman på äng, i en gungande säng.
Och guds änglar de små, breda vingarna ut,
och kring barnet de stå, 
till dess natten är slut.

Haters gonna hate.

 
Peace and love.

Gårdagens mobilbilder

 
 
 
 

Sista samtalet på Kvinnocentrum

Idag gick jag med väldigt blandade känslor till min stora idol på Kvinnocentrum. Det är nästan ETT ÅR sen som jag satte min fot där för första gången. Jag hoppas att du läser här M, för även om det är ditt jobb så har du verkligen gett mig allt!
Du har fått mig att lita på dig i alla väder, jag vet att vad jag än säger så är det inte nånting som är fel. När jag kom till dig första gången var jag helt nedbruten, så i kaos. Redan första dagen fick du mig att inse att vad som hände inte var ok, du fick mej från dag ett att berätta saker för dig  jag inte berättat för någon. Jag gjorde det såklart i stor skuld och skam, men du satt där som en stark klippa och flyttade inte på dig en millimeter.
 
Jag hade vart så rädd för att gå till KC första gången, och jag tänkte att jag skulle bli hånskrattad åt när jag kom dit. För nog kanske det var mitt fel ändå, som jag lärt mig att det alltid var. Men där satt du, utan att ens dra lite på smilbanden, väldigt säker och jag kände genast en tillit till dig. Det var ingen som hånskrattade åt mig. Istället har du hållit min hand och lagt din arm om min rygg. Du har lyssnat på min förtvivlan och min gråt. Du har stöttat, puschat och LYFT mig upp om och om igen. Du har hållt mig uppe och jag har trillat ner igen, men du har troget varit där och aldrig vikt från min sida. Du har lärt mig att se saker från mitt egna perspektiv. Du har lärt mig att JAG är värd allt.
Idag kan jag verkligen se på saker med ett helt annat perspekltiv än första gången jag, på väldigt vingliga ben, illamående till max, klev in genom dörren på Kvinnocentrum. Jag har lärt mig att se från ovan hur allting har skett. Manipulation, kontroll, dominans, förnedring och hot är saker jag väldigt lätt känner igen idag. Jag ser det VÄLDIGT tydligt från förr och jag ser det än idag. Med all den kunskap du besitter har du lärt mig att se det som inte har varit ok, du har lärt mig att förstå att jag inte ska bära skuld , och du har lärt mig att jag räcker till precis som jag är.
Jag vet att du blir rörd när vi pratar om min soffa, och då blir jag rörd för då vet jag att även om detta "bara" är ditt jobb så är hela du och hela ditt hjärta engagerat mer än möjligt!
 
M, du har räddat mig till livet och du kommer ALLTID, ALLTID ha en plats i mitt hjärta. <3
 

RSS 2.0